Helder en Intens Coaching

Leert je anders kijken naar hoogsensitiviteit

Verweven Leven – wat is dat nou weer?

Stel je voor: je leven bestaat uit draadjes. Je bent zelf een draad, die verbonden is met de draden van de mensen om je heen.

Daar zitten hele mooie, leuke draden bij, die soepel passen bij jouw draad.

En er zitten draden bij die je lelijk vindt, die niet mooi kleuren bij die van jou, of die schuren en wringen.

Stel je voor dat je dit zichtbaar kunt maken, zodat je kunt zien wat je zou willen veranderen. Of om te zien waar jouw pijn zit, of om je ontwikkelingsproces helder te krijgen.

Het leuke is dat dit kan! In de workshop Verweven Leven ga je een weefwerk maken op een weefraam. Dat krijg je na afloop mee, dan kun je het inlijsten of op een andere manier verwerken. We bespreken gaandeweg wat er gebeurt, wat je ziet en voelt, en wat het met je doet. Uiteraard leg ik uit hoe weven werkt – het is niet moeilijk! Lijkt een beetje op matjes vlechten, wat je misschien op de basisschool al eens geleerd hebt.

Ik ben coach èn weefster, en verbind deze twee ambachten hierin met elkaar.

Al die draden die met elkaar weven

Je leven is verweven met mensen om je heen, je ouders en voorouders, je nakomelingen, met dingen, gebeurtenissen, gevoelens en gedachten, overtuigingen en waarden. En: je leeft elke dag verweven met alles en iedereen om je heen (denk maar aan de mensen die je ontmoet in het openbaar vervoer, op straat, in de winkel, de dingen die je eet en drinkt, de stoel waar je op zit).

Door middel van verschillende draden kun je aspecten van je leven en thema’s daarin zichtbaar maken in hun onderlinge samenhang. Hoe werken ze op elkaar in? Welke kleuren passen goed bij elkaar, welke botsen met elkaar? We kijken ook wat het met je doet om dat zo zichtbaar te krijgen. En naar wat er bij je gebeurt wanneer je zo met die draden bezig bent, en het weefwerk ziet groeien.

Symboliek

Werken met draden, die je in elkaar weeft, is symbolisch werk, dat nieuwe inzichten kan geven. Je gaat naar huis met een weefwerk dat veel laat zien over je thema, dat kun je een mooie plek geven, en er vaak naar kijken. Op die manier werken de nieuwe inzichten door, en kun je nieuwe stappen zetten. Het maakt zichtbaar en tastbaar wat er speelt bij jou (op jouw thema), en hoe dat op elkaar inwerkt en op jou. Want voor elk aspect van je gekozen thema en voor jouzelf, kies je intuïtief een draad. Hoe deze draden al of niet zichtbaar zijn, en wat de kleuren en vormen met elkaar doen, kan iets zeggen over hoe het voor jou op dit moment in je leven werkt. Daar kan je wat mee!