Helder en Intens Coaching

Leert je anders kijken naar hoogsensitiviteit

Over mij

Het is fijn om hoogsensitief te zijn

Wilma Smith-Leijdekker, HSP-Coach

 

Hoe moet je nu eigenlijk leven?
Met die vraag ben ik veel bezig geweest

 

Het antwoord vinden was een hele ontdekkingsreis. Wie ben ik? Hoe zit ik in elkaar?

Ik liep er telkens tegenaan dat ik vreselijk mijn best deed, het iedereen naar de zin wilde maken en me altijd aanpaste. Ik was vaak moe van niks, en ik merkte dat ik uit balans raakte van lawaai en drukte.

Een simpele vraag als: ‘Ga je mee een wandelingetje maken?’, zorgde ervoor dat ik tien minuten na zat te denken. Een ander zegt gelijk ja of nee.

Ik ben op onderzoek gegaan: boeken lezen over hoogsensitiviteit, gesprekken met een maatschappelijk werker, in therapie bij een psychotherapeut, praten met mensen om me heen.

Na jaren zoeken, lezen en praten bleek ik hoogsensitief te zijn.

 

Wilma Smith HSP coach

De herkenning – en erkenning – maakte me rustiger

 

Het gaf me duidelijkheid: ik wist eindelijk wat het was.

Die lange reis wil ik jou besparen. Je kunt je voordeel doen met wat ik allemaal al geleerd heb.

En bovendien gaat een veranderingsproces sneller met z’n tweeën.

Met mijn coaching doe je het zelf, maar niet alleen.

“Wilma helpt mij een stevige verbinding te maken tussen weten, willen en doen.
Een ‘oplaadstation’ dat ik van harte aanbeveel.”

Vrouw (45)

Naast HSP-Coach ben ik weefster

 

Ik heb een aantal weefgetouwen en maak weefsels. Ik hou enorm van alle mogelijkheden met garens, en een wolwinkel is als een snoepwinkel voor mij. Op de website DradenLeven kun je zien wat ik zoal maak. Onder andere mooie geweven sjaals, en kussens gemaakt van overgebleven gordijnstof (upcycling dus!).

Het mooie is dat je een weefsel kunt zien als je leven. Jij bent een draad en de mensen in je omgeving zijn de andere draden. Verschillende kleuren, verschillende eigenschappen: stug, glad, pluizig.

In de workshop Verweven Leven kan je die draden weven tot een mooi geheel. Als we bezig zijn ontstaat vanzelf het gesprek over je leven. Er wordt in een keer veel duidelijk.

 

Ik vind het belangrijk dat iedereen die sensitief is, evenwichtig en krachtig kan leven

 

Ik geloof dat het van levensbelang is dat iedereen leert om sensitiever te leven: in bewust contact met je innerlijk, met de mensen om je heen en met de Aarde. Dan hoef je niet zo te vechten tegen jezelf en verloopt je leven moeitelozer en prettiger.

Juist de (hoog-)sensitieve mensen merken dat het zo niet langer gaat, de manier waarop we leven. Hen leren hun sensitiviteit op een constructieve manier te gebruiken is mijn doel. Dan maken we met elkaar de wereld wat mooier.

Hierover schrijf ik ook blogs, onder het thema Verbondenheid. Omdat we allemaal op vele manieren verbonden zijn: met onszelf, met de mensen om ons heen, met alle levende wezens op de Aarde, en met de Aarde zelf. Door ons bewuster te zijn van hoe we verbonden zijn en waarmee, gaan we daar ook beter voor zorgen, en er van houden. Het lijkt me dat dat een van de dingen is die onze wereld nu nodig heeft. En ik nodig je dus uit om met me mee te denken over dit onderwerp, en me te laten weten wat jij erover denkt via LinkedIn en Facebook.

Als je mij wat beter wilt leren kennen, vind je het misschien leuk om de podcast hieronder te luisteren. Noëlla de Jager van GoodPlace2Work interviewde mij over mijn leven, en hoe ik HSP coach geworden ben.

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Via het contactformulier kun je een reactie opsturen.

Wil je meer weten?