Helder en Intens Coaching

Leert je anders kijken naar hoogsensitiviteit

In Over spinnen … had ik het over jouw unieke draadje, dat je maakt tijdens alles wat je doet. Alles, ja, zelfs slapen! Je dromen, en hoe goed je slaapt, maakt jouw draadje ook weer precies van jou.

Al die draden van alle mensen (en dieren, planten, landschappen, etc., maar dat maakt het wat onoverzichtelijk) weven met elkaar een heel groot weefsel: het web van het leven. Daar schreef ik in Het web van het leven ook al wat over.

Iedereen een eigen draad

Het mooie is dat je je een groot web of doek kunt voorstellen van alle mensen in jouw leven: iedereen heeft een specifiek soort draad. Een eigen kleur of kleurmenging, de ene draad is wat dikker en de andere wat dunner, sommige draden zijn deels verdraaid met die van jou (iemand die heel dicht bij je staat bijvoorbeeld).

De techniek ‘weven’ maakt een doek door de draden over en onder elkaar heen te maken, een  beetje zoals het matjes vlechten van papier wat je misschien als kind hebt gedaan. Je ziet dan dat jouw leven is verweven met mensen om je heen, je ouders en voorouders, je nakomelingen, met dingen, gebeurtenissen.

Verbonden met alles

Elke dag raak je verweven met alles en iedereen om je heen (denk maar aan de mensen die je ontmoet in het openbaar vervoer, op straat, in de winkel, de dingen die je eet en drinkt, de stoel waar je op zit). Dit geeft verbondenheid – met de een wat meer, met een ander wat minder. Die verbondenheid kun je zien in hoe dicht bepaalde draden op die van jou zitten, in hoeverre ze samen oplopen met jouw draad. En sommige draden eindigen ook op een bepaald moment: doordat een vriendschap ophoudt, of iemand overlijdt.

Hier kun je ook letterlijk mee bezig! Als je echte draden van allerlei kleuren en soorten uitkiest voor mensen of dingen in jouw leven, kun je zichtbaar maken hoe ze samenhangen met jou. Hoe werken ze op elkaar in? Welke kleuren passen goed bij elkaar, welke botsen met elkaar? Langzamerhand zie je het weefwerk groeien. Je merkt bijvoorbeeld op dat je voor je vader een draad hebt gekozen die lastig te verwerken is. Dan realiseer je je opeens: mijn vader was ook een lastige man! Of je weeft dikke draden voor al je bezigheden in je leven in, maar daardoor is jouw eigen draad niet meer zichtbaar – is die eigenlijk wel belangrijk?

Workshop Verweven Leven

Werken met draden, die je in elkaar weeft, is symbolisch werk, dat jou nieuwe inzichten kan geven. Je gaat naar huis met een weefwerk dat veel laat zien over je thema, dat kun je een mooie plek geven, en er vaak naar kijken. Op die manier werken de nieuwe inzichten door, en kun je nieuwe stappen zetten. Het maakt zichtbaar en tastbaar wat er speelt bij jou (op jouw thema), en hoe dat op elkaar inwerkt en op jou. Want voor elk aspect van je gekozen thema en voor jouzelf, kies je intuïtief een draad. Hoe deze draden al of niet zichtbaar zijn, en wat de kleuren en vormen met elkaar doen, kan iets zeggen over hoe het voor jou op dit moment in je leven werkt. Daar kan je wat mee!

Doe je mee? Schrijf je in via Verbonden en verweven, en misschien heb je wel een vriend(in) of familielid die ook mee wil doen! Als je met z’n tweeën aanmeldt, krijgen jullie allebei een leuke oefening t.w.v. € 5,00 gratis.