Helder en Intens Coaching

Leert je anders kijken naar hoogsensitiviteit

Kom jij hier zitten?

In de vorige infomail had ik het over Verbondenheid, en hoe belangrijk dat geworden is voor mij de laatste tijd – al sinds bijna een jaar geleden, eigenlijk! Ik heb een aantal blogs gepost op mijn website, en via LinkedIn, en leuke reacties gekregen.

In het blog over daslook, meerkoeten, een hond en een wandeltocht, heb ik het over allerlei dingen die verbonden raken met elkaar, verweven als het ware, en met mijzelf. Zo kun jij ook zien hoe je zelf verweven bent met al die mensen, dieren, planten en dingen in jouw leven.

Een andere manier om ermee bezig te zijn, is met het verweven van draadjes die elk voor een persoon of iets anders staan: in de workshop Verweven Leven maak je dit zichtbaar! En het leuke daarvan is, dat je dan ook ziet wat je wilt veranderen in je leven, en hoe je dat kunt doen. Doe je mee? De stoel staat voor je klaar!

Een voorbeeld: een deelnemer van de workshop had een vriendin met wie het contact niet zo lekker liep, al een tijd lang. Ze zag echter niet waardoor het kwam. In haar weefwerkje verwerkt ze verschillende draden: voor zichzelf, voor de vriendin, en voor andere vriendinnen uit hun groepje. Ze is een tijdje bezig, en roept dan opeens uit: “die rotdraad, die wil maar niet, ze blijft steeds haken!” Ik vraag voor wie die draad staat: “voor die lastige vriendin …. oooh, in de gesprekken blijft ze ook steeds haken! Ze gaat maar door over 1 dingetje, en wat ik ook zeg, het verandert niet”.

“Oh wat mooi om dat zo te zien gebeuren! En zie je dat de kleur van de draad van die vriendin oranje is? Dat is precies tegenovergesteld aan jouw kleur, blauw. En dat betekent dat het erg kan botsen (“dat klopt”, zegt ze verrast). En dat jullie elkaar kunnen aanvullen, omdat jullie kwaliteiten ook tegenovergesteld zijn. Je kunt dus ook van elkaar leren.”

Ze denkt even na, ik zie haar gezicht ophelderen: “Dan weet ik ook hoe ik het ga aanpakken, ik kan ook anders reageren op haar. Ben benieuwd hoe zij dan weer reageert! Wat leuk, zo had ik het nooit bekeken!”

Hoe voel jij verbondenheid in je leven? Met jezelf, de mensen om je heen, je omgeving, de natuur? Met het grotere geheel – Aarde, of nog groter – of hoe jij dat grootse ervaart?

Ik zou het heel fijn vinden als je daar iets over wil vertellen in een reactie via mail.
Via LinkedIn kan ook, daar deel ik ook de blogs over dit onderwerp.

En er is een nieuw blog, over dit onderwerp:

“The power of unity: what happens to one, happens to us all. All flourishing is mutual”.
Robin Wall Kimmerer, in Braiding Sweetgrass (p.15).

kersenbloesem