Helder en Intens Coaching

Leert je anders kijken naar hoogsensitiviteit

Luister!

“Je leven hoeft niet groots en meeslepend te zijn,
Om betekenisvol te zijn”

Moet je dan op zoek naar hoe je betekenis kan geven aan je leven? Hoe je leven betekenisvol kan zijn? En voor wie dan? Voor jezelf, of voor anderen, of voor DE WERELD? Hoe groot wil je het hebben, voor het hele Universum?

Nee, volgens mij hoef je niet op zoek naar hoe je van betekenis kunt zijn. Of naar de betekenis van jouw leven.
Volgens mij hoef je alleen maar je lessen aan te gaan. Dát aan te gaan wat je voor je kiezen krijgt, wat jou voor handen komt.

Alleen maar …

Moeilijk zat, want het vergt dat je in eerlijkheid naar jezelf kijkt. Dat je je pijn aan gaat. Dat je je niet verschuilt achter “ik heb het altijd zo druk”, of achter verslaafd zijn aan nicotine, alcohol, drugs, werk, gamen, sex, of wat dan ook. Of dat je de vage roep die je van binnen hoort steeds maar negeert en verstopt onder een leven van “lang leve de lol”. Of onder “het kan niet want ik moet toch geld verdienen, en ik doe het in de vakantie wel”.

Luister!

Luister naar die vage roep. Hoor wat de onrust je te vertellen heeft. Sta stil wanneer je pijn hebt, of als je ziek bent en niet begrijpt waarom dat gebeurt. Stop met denken en redeneren en smoezen verzinnen.
Elke reden om niet naar die vage roep te luisteren, is een smoes!

Luister!

Hoor wat je innerlijk je te vertellen heeft. Wat je hart je wil zeggen. En je buik. Je intuïtie.
En pas veel later voeg je het samen door middel van je verstand. Zonder oordelen, zonder meningen, zonder rekening te houden met van alles en nog wat, dat wel of niet kan of mag of moet.

Luister … En fluister je vragen heel zachtjes in je binnenste. Ze zullen beantwoord worden, als jij stil wordt en luistert.

“Je kunt alleen maar horen, als je luistert”.

Vraag je je af hoe je dit nu doet? In dit blog vertel ik daar wat meer over.